Woningbouw

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Er is in Nederland op dit moment een enorm woningtekort. Het bouwen van extra woningen is de enige oplossing om deze achterstand in te lopen. Wanneer landbouwgrond wordt omgezet in woningbouw geeft dit een grote waardevermeerdering. De overheid wijst gebieden aan die in aanmerking komen voor een snelle bestemmingsverandering. Indien uw grond in zo’n gebied ligt bent u ongetwijfeld al benaderd door diverse project ontwikkelaars.

Het kan voorkomen dat deze ontwikkelaars uw grond proberen te werven middels een WVG procedure. Deze Wet Voorkeursrecht Gemeentes kan leiden tot het doordrukken van ontwikkelingen waar uw grond onderdeel van is. In deze gevallen is het raadzaam u optimaal te laten begeleiden. Bij Schep Grondkansen onderzoeken we graag rustig samen met u alle mogelijkheden.

Waardebepaling

Initiatiefnemer Schep Grondkansen beschikt over tientallen jaren ervaring in de aankoop en verkoop van grond ten behoeve van zowel landbouw als projectontwikkeling. Binnen de Schep Groep bevindt zich een landelijk netwerk van meerdere makelaarskantoren zodat er een permanente kennis over de waarde van onroerend goed beschikbaar is. Dit geldt voor zowel de stad als het platteland. Deze vastgoedprofessionals zijn in staat de juiste waarde van uw grond te bepalen.

Succesvol agrarisch onroerend verkopen met de deskundige aanpak van Schep Grondkansen

Ieder agrarisch onroerend goed is uniek en elke verkoop krijgt bij Schep Grondkansen een aanpak met de aandacht die het verdient. Vaak heeft verkopen in de agrarische sector nogal wat voeten in de aarde. De verkoop van agrarisch onroerend goed, zoals een melkveebedrijf, akkerbouwbedrijf of veehouderij vraagt om kennis van de materie. U doet zaken in een markt met vaak wijzigende en complexe regelgeving. Hierbij is het aan te raden samen te werken met een specialist die het afzetgebied kent. Met boerenroots, een agrarische onderneming en ruim 40 jaar ervaring kent Schep Grondkansen het klappen van de zweep. Zij zijn als geen ander in staat uw bedrijf in de juiste handen te brengen.

Hoe gaat verkoop in z’n werk?

Wanneer u besluit uw grond te verkopen via Schep Grondkansen, wordt u ontzorgt op het gehele verkooptraject en staan de deskundigen u bij in iedere stap.

Een deskundige van Schep Grondkansen komt bij u thuis om kennis te maken. Geheel vrijblijvend wordt er uitleg gegeven over de dienstverlening en mogelijkheden voor uw situatie. Er wordt uitgebreid tijd genomen om naar uw eigen wensen en eisen te luisteren. U bepaalt uiteindelijk zelf of Schep Grondkansen iets voor u kan betekenen en er een samenwerking aangegaan wordt.

Op basis van de kennismaking gaan de deskundigen van Schep Grondkansen nader onderzoeken wat er mogelijk is in uw situatie. De ervaringen op het gebied van makelaardij in zowel bedrijfspanden en woningen geeft goed inzicht in de markt. Daarnaast kennen de deskundigen de weg bij vele gemeentes om zo accuraat de planvorming boven tafel te krijgen.

In het verkoopplan presenteren de deskundigen hun bevindingen en krijgt u antwoord op de volgende vragen: Wat is de prijs die voor de grond gevraagd kan worden? Onder welke voorwaarden en condities kan er het best verkocht worden? En welk type projectontwikkelaar is het meest geschikt als aankopende partij en waarom? Ook wordt uitleg gegeven over de zaken waar u rekening mee moet houden bij verkoop. Bijvoorbeeld de ontbindende voorwaarden. Indien u akkoord gaat met het definitieve verkoopplan geeft u opdracht om de onderhandelingen te beginnen.

Een makelaar van Schep Grondkansen coördineert en begeleidt de onderhandelingen. Hier wordt u volledig op ontzorgt en uiteraard wordt u betrokken bij elke stap in het onderhandelingsproces.

Nadat er overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs en voorwaarden, wordt de definitieve verkoopovereenkomst opgesteld. Deze overeenkomst wordt uitgebreid met u doorgelopen. Na ondertekening van de koopovereenkomst door u en de koper is de koop gesloten.

Wij bellen u

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Laat uw gegevens achter, dan bellen onze specialisten u graag terug.