Natuur

  • De hoogste prijs voor uw grond
  • Marktkennis uit 15 makelaarskantoren
  • Uitgebreid netwerk met beleggers en ontwikkelaars

De nationale en Europese eisen voor het Natuur Netwerk Nederland moeten een impuls geven aan de ontwikkeling van nieuwe natuur. Het is mogelijk om in sommige gebieden eigen landbouwgrond om te zetten in natuur. Het enige nadeel hierin is echter dat de afwaardering van landbouwgrond naar natuurgrond vaak een financieel gat vormt. Subsidie kan in de meeste gevallen dit gat dichten door voor de waardedaling van de grond een subsidieaanvraag te doen.

Deze ontwikkeling komt vaak voor bij bedrijfsbeëindiging, maar ook bij bijvoorbeeld het verkavelen naar een betere bedrijfsvoering. Op provinciaal niveau worden gebieden aangewezen die hiervoor in aanmerking komen. Wilt u hier meer over weten voor uw eigen situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

Waardebepaling

Initiatiefnemer Schep beschikt over tientallen jaren ervaring in de aankoop en verkoop van grond ten behoeve van zowel landbouw als projectontwikkeling. Binnen de Schep Groep bevindt zich een landelijk netwerk van meerdere makelaarskantoren zodat er een permanente kennis over de waarde van onroerend goed beschikbaar is. Dit geldt voor zowel de stad als het platteland. Deze vastgoedprofessionals zijn in staat de juiste waarde van uw grond te bepalen.

Succesvol agrarisch onroerend verkopen met de deskundige aanpak van Schep

Ieder agrarisch onroerend goed is uniek en elke verkoop krijgt bij Schep Makelaardij een aanpak met de aandacht die het verdient. Vaak heeft verkopen in de agrarische sector nogal wat voeten in de aarde. De verkoop van agrarisch onroerend goed, zoals een melkveebedrijf, akkerbouwbedrijf of veehouderij vraagt om kennis van de materie. U doet zaken in een markt met vaak wijzigende en complexe regelgeving. Hierbij is het aan te raden samen te werken met een specialist die het afzetgebied kent. Met boerenroots, een agrarische onderneming en ruim 40 jaar ervaring kent Schep het klappen van de zweep. Zij zijn als geen ander in staat uw bedrijf in de juiste handen te brengen.

Veelgestelde vragen

Welke opties zijn er om mijn grond te verkopen?

Er zijn vaak meer opties dan u in eerste instantie denkt om uw grond te verkopen. De komende 30 jaar moeten er bijvoorbeeld nog minstens 40.000 woningen gebouwd worden in Nederland en zet de overheid sterk in op natuurontwikkeling en stikstofreductie. Diverse complexe vraagstukken die voor de verkoop van grond niet alleen uitdagingen zijn maar ook kansen kunnen bieden.


Wat kan Grondkansen.nl voor u betekenen?

De verkoop van grond vraagt om kennis van de materie. Zeker in een markt met vaak wijzigende en complexe regelgeving. Initiatiefnemer Schep Makelaardij bestaat uit meerdere makelaarskantoren en heeft tientallen jaren ervaring in de aankoop en verkoop van grond ten behoeve van zowel de landbouw als projectontwikkeling. Met boerenroots, een agrarische onderneming en ruimt 40 jaar ervaring kent Schep het klappen van de zweep en dragen zij zorg voor een overeenkomst die recht doet aan uw belangen.

  • Marktkennis uit 15 makelaarskantoren en een eigen boerenbedrijf
  • De hoogste prijs voor uw grond
  • Uitgebreid netwerk van beleggers en ontwikkelaars
  • Al ruim 40 jaar actief in de markt


Benieuwd wat uw grond kan opleveren?

Elke situatie is uniek. Daarom komen wij graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Wanneer u overweegt uw grond te verkopen wilt u natuurlijk weten wat dit op kan brengen. Dit is van meerdere factoren afhankelijk, bijvoorbeeld de huidige bestemming en de mogelijke ontwikkelingen die op uw locatie zijn toegestaan. Wat is toegestaan ligt vast in het bestemmingsplan en wat er zou kunnen is afhankelijk van de toekomstige ontwikkelingen vanuit de gemeente of de landelijke overheid. Wij zoeken samen met u uit wat de mogelijkheden zijn en wat dit kan opleveren bij verkoop van uw grond.


Veelgestelde vragen +