Hoe werkt het?

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Zeker als de grond al generaties lang in uw familie aanwezig is.

Hoe gaat verkoop in z’n werk?

1. Kennismaking

Een deskundige van Schep Grondkansen komt bij u thuis om kennis te maken. Geheel vrijblijvend wordt er uitleg gegeven over de dienstverlening en mogelijkheden voor uw situatie. Er wordt uitgebreid tijd genomen om naar uw eigen wensen en eisen te luisteren. U bepaalt uiteindelijk zelf of Schep Grondkansen iets voor u kan betekenen en er een samenwerking aangegaan wordt.

2. Onderzoek

Op basis van de kennismaking gaan de deskundigen van Schep Grondkansen nader onderzoeken wat er mogelijk is in uw situatie. De ervaringen op het gebied van makelaardij in zowel bedrijfspanden en woningen geeft goed inzicht in de markt. Daarnaast kennen de deskundigen de weg bij vele gemeentes om zo accuraat de planvorming boven tafel te krijgen.

3. Verkoopplan

In het verkoopplan presenteren de deskundigen hun bevindingen en krijgt u antwoord op de volgende vragen: Wat is de prijs die voor de grond gevraagd kan worden? Onder welke voorwaarden en condities kan er het best verkocht worden? En welk type projectontwikkelaar is het meest geschikt als aankopende partij en waarom? Ook wordt uitleg gegeven over de zaken waar u rekening mee moet houden bij verkoop. Bijvoorbeeld de ontbindende voorwaarden. Indien u akkoord gaat met het definitieve verkoopplan geeft u opdracht om de onderhandelingen te beginnen.

4. Onderhandelingen

Een makelaar van Schep Grondkansen coördineert en begeleidt de onderhandelingen. Hier wordt u volledig op ontzorgt en uiteraard wordt u betrokken bij elke stap in het onderhandelingsproces.

5. Koopovereenkomst

Nadat er overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs en voorwaarden, wordt de definitieve verkoopovereenkomst opgesteld. Deze overeenkomst wordt uitgebreid met u doorgelopen. Na ondertekening van de koopovereenkomst door u en de koper is de koop gesloten.

Geef uw grond een nieuwe duurzame bestemming

Er zijn vaak meer opties dan u in eerste instantie denkt om uw grond te verkopen. De komende 30 jaar moeten er bijvoorbeeld nog minstens 40.000 woningen gebouwd worden in Nederland en zet de overheid sterk in op natuurontwikkeling en stikstofreductie. Diverse complexe vraagstukken die voor de verkoop van grond niet alleen uitdagingen zijn maar ook kansen kunnen bieden.

Kansen voor uw grond

Ervaringen

Picture of Teus van het Klooster
Teus van het Klooster

Verhuizing paardenfokkerij

Picture of Jacobus Post
Jacobus Post

Verkoop melkveehouderij

Picture of Familie de Groot
Familie de Groot

Merwehoeve de Groot

Wij bellen u

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Laat uw gegevens achter, dan bellen onze specialisten u graag terug.