Johan Schep

Aandeelhouder

‘Bij Schep Makelaardij beschikken wij over specifieke kennis en hanteren wij een persoonlijke aanpak. Het gezicht van onze medewerkers is daarbij de sleutel. Wij hebben ervoor durven kiezen om ons te specialiseren in het landelijke gebied. Die markt is kleiner maar van onze markt weten wij álles en de kwaliteit die wij leveren is daardoor van een veel hoger niveau. Wij hebben te maken met de emotie van onze klanten: zij willen echt iets speciaals. Ik vergelijk het graag met de banketbakker: daar ga je naar toe als je iets bijzonders wilt. Wij zetten net dat stapje extra om dat bijzondere pand te vinden dat echt bij ze past. Schep Makelaardij is een speciaalzaak voor landelijk wonen.

Sinds 2004 ben ik als aandeelhouder betrokken. In de praktijk ben ik minder actief bij de dagelijkse gang van zaken. Mijn rol is om mee te denken over de koers van het bedrijf en het ontsluiten van mijn netwerk zodat de medewerkers kunnen putten uit de contacten die ik heb.

Kansen voor de toekomst

Er zijn steeds minder traditionele bewoners op het platteland te vinden. Boeren stoppen en hebben niet altijd een opvolger of kiezen voor een ander leven. Daar staat tegenover dat het platteland mede door corona enorm in trek is. Meer mensen kiezen voor een landelijke woonomgeving of ze gaan voor een combinatie: werken in de stad en wonen in een landelijk gebied. Door thuiswerken is dat ook steeds gemakkelijker. Het aantal bewoners in de landelijke gebieden stijgt en daarmee ook het aantal transacties van huizen.

De bevolkingsgroep op het platteland worden steeds diverser. Er is niet alleen maar animo voor grote panden maar door de herontwikkeling van het platteland ontstaat ook meer vraag naar bijvoorbeeld tiny houses. Ik zie daar veel kansen voor de toekomst. Groei van ons team bij Schep Makelaardij is daarom wenselijk.

‘Het is mijn ambitie om binnen onze organisatie jonge mensen op te leiden en hen dit ambacht te leren.

Bij Schep Makelaardij hebben wij veel ervaring in huis, zijn resultaatgericht en kennen onze klantenkring. Daardoor kunnen wij een betere inschatting maken van wat de koper wil en hebben wij meer kans van slagen. Wij leveren topkwaliteit, voor minder gaan wij niet. Details zijn van belang, daarmee kunnen wij het verschil maken.

Naast mijn werk houd ik van wielrennen, dan kan ik mijn hoofd leegmaken en rustig nadenken. Met mijn gezin ga ik graag skiën, hartstikke gezellig. Een andere manier om tot rust te komen, is om op zaterdagochtend tussen de koeien te lopen. Dat geeft mij het gevoel dat ik boer ben onder de boeren.’

Neem contact op met Johan

Wij bellen u

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Laat uw gegevens achter, dan bellen onze specialisten u graag terug.