Harold van Rooij

NVM Makelaar Taxateur OZ

‘Wij vormen een compacte, hechte organisatie en zijn actief op het gebied van landelijk wonen en agrarisch onroerend goed. Ik ben doorgegroeid naar de rol van directeur, maar ik voel me in de eerste plaats makelaar. Daarnaast coach ik nieuwe collega’s. Ik breng ze graag de kneepjes van het vak bij. Hoe kun je meedenken met de klant? Wat zijn de regels en mogelijkheden op het gebied van fiscale zaken? Door ze met zoveel mogelijk aspecten te laten kennismaken, krijgen ze het steeds beter in de vingers.

Wat ik mooi vind aan mijn werk is om twee partijen te matchen, ook al verschillen zij op het oog soms behoorlijk van elkaar.

Onze uitdaging is om de bemiddeling succesvol af te ronden. Wat onze doelgroep gemeen heeft, is dat ze allemaal een link hebben met het buitengebied. Ook mensen die in de stad wonen en op zoek gaan naar een woning in het buitengebied kwamen vroeger bij familie op de boerderij of hebben daar vakantiewerk gedaan. Dat schept een band. Je moet je kunnen verplaatsen in de klant en ze moeten jou vertrouwen. Je werkt samen met mensen die van plan zijn om een belangrijke stap te gaan zetten en zonder vertrouwen gaat dat niet.

Klant voor het leven

Risico’s nemen horen bij het vak vind ik, maar dat doe ik wel op een gecalculeerde manier. Een bijzondere herinnering heb ik aan een klant die bereid was om zijn grond en boerderij beschikbaar te stellen aan een projectontwikkelaar. Hij was niet geïnteresseerd in geld maar stelde wel een aantal voorwaarden zodat zijn zoon het bedrijf elders kon voorzetten. Dat werd een complexe en uitdagende zaak waarvoor ik ook de hulp van collega’s heb ingeroepen. Met hard werken en een inventieve aanpak hebben wij de deal voor alle partijen tot een goed einde weten te brengen. Daarop kijk ik met veel voldoening terug en die familie is een klant voor het leven.

Mijn ambitie voor de toekomst van Grondkansen is om een gerenommeerd kantoor te leiden met een mooi onderscheidend aanbod en een enthousiast team dat bestaat uit een goede mix van ervaren experts en jonge professionals. Samen zijn wij de kenners van het platteland en zorgen voor tevreden klanten.

In mijn vrije tijd ben ik veel op het water te vinden, ik ben verslingerd aan kitesurfen. Zo maak ik mijn hoofd even helemaal leeg. Ik ga graag de strijd aan met de elementen: water en wind. De omstandigheden zijn iedere keer anders, dat maakt het uitdagend. Na een paar uur varen, volgt het sociale deel: met vrienden onder het genot van een biertje de dag afsluiten. De ideale manier om mezelf op te laden.’

Neem contact op met Harold

Wij bellen u

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Laat uw gegevens achter, dan bellen onze specialisten u graag terug.