Bart Kooijman

NVM Makelaar Taxateur OZ

‘Bij Schep Makelaardij heeft iedereen zijn eigen specialisaties. Ik richt me vooral op agrarische taxaties, maar wij springen ook voor elkaar in als dat nodig is. Wij zijn een vraagbaak voor elkaar. Door kennis te delen, versterk je elkaar en ontwikkel je een brede kijk op het vak. Als compact team kunnen wij snel schakelen en het gaat er bij ons dan ook niet bureaucratisch aan toe. Vaak benaderen potentiële klanten ons rechtstreeks via eigen connecties of via het netwerk van een van onze collega’s.

Wanneer je een deal sluit en een tevreden klant spreekt zijn waardering uit voor mijn werk dan geeft dat een goed gevoel. De koop of verkoop van een woning of een boerderij vormt voor mensen een mijlpaal in hun leven. Als ik de verkoop van een boerenbedrijf begeleid dat al generatieslang in de familie is dan kan de zoektocht naar een nieuwe woning soms veel tijd in beslag nemen. Tijdens zo’n zoektocht heb je veelvuldig contact met elkaar en ontstaat er vaak een goede band met de klant. Het afronden van zo’n zoektocht levert bijzondere momenten op.

Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf dat mijn ouders runden. Inmiddels heb ik het bedrijf overgenomen en dat is in een woord schitterend. Mijn voornemen is om onze boerderij met zo’n 130 koeien voort te zetten en uit te breiden. Wellicht kan ik het zo goed mogelijk klaarstomen voor de volgende generatie. Ik denk dat dat een mooie kans voor ze zou zijn.

Vertaalslag maken van regels

In mijn werk bij Schep Makelaardij heb ik veel profijt van mijn agrarische achtergrond. Ik ben goed op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom bijvoorbeeld stikstof en natuurbehoud omdat ik er zelf ook mee te maken heb. Het is soms best complex maar ik zie het als mijn taak om een vertaalslag te maken door de regels helder uit te leggen aan mijn klanten en ook aan mijn collega’s. De combinatie van werken op de boerderij en werken voor Schep Makelaardij is voor mij een fijne constructie. De afwisseling maakt het leuk. Mijn ambitie is om de komende jaren meer klantcontact te hebben.

Naast mijn werk als taxateur en boer steek ik veel tijd in mijn gezin met jonge kinderen. Samen eten is voor ons een rustpunt. Er blijft niet veel tijd over voor ontspanning want het werk is nooit af, maar ik maak waar mogelijk tijd vrij om te wielrennen en te schaatsen. Ik vind het machtig om tijdens het sporten af te zien en daarna met vrienden bij te praten over andere onderwerpen dan werk. Dat sociale element is op zijn tijd ook heel belangrijk.’

Neem contact op met Bart

Wij bellen u

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Laat uw gegevens achter, dan bellen onze specialisten u graag terug.