Thom van Herk

GIS & Planologie Specialist

Wat doet Grondkansen vanuit jouw perspectief?

Grondkansen biedt mensen een toekomstbeeld. Waar dat de ene keer vanuit de markt en de andere keer vanuit een grondeigenaar gebeurt, blijft het doel uiteindelijk hetzelfde. Namelijk grond met een bestaande functie een toekomstbestendige bestemming geven. Door middel van rijke kennis en netwerk binnen de organisatie streven wij ernaar om dit te bereiken. Onze missie is dan ook om partijen met elkaar te verbinden bij ruimtelijke uitdagingen en ontwikkelingen in Nederland.

Wat is jouw functie en jouw rol bij Grondkansen?

Sinds het begin van 2021 ben ik actief bij Grondkansen. Destijds was ik nog bezig met mijn studie Ruimtelijke Ordening & Planologie aan Hogeschool Rotterdam. Mijn loopbaan bij Grondkansen begon dan ook eerst als een baan naast mijn studie. Zo kon ik mijn kennis vrijwel direct gebruiken voor de praktijk.

Eenmaal afgestudeerd ben ik bij Grondkansen aan de slag gegaan in de rol die ik nu heb. Hierin verzorg ik o.a. de planologische kant van onze projecten en leads. Ook ben ik het aanspreekpunt voor zowel collega als klant als het gaat om ruimtelijke kwesties. Daarnaast beheer en maak ik met behulp van een geografisch informatiesysteem (GIS) data, analyses & inventarisaties. Zo zorgen wij als Grondkansen ervoor dat we altijd actueel blijven en weten waar de kansen (gaan) liggen.

Wat is jouw ambitie binnen Grondkansen?

Mijn ambitie zie ik liever op een organisatorisch niveau dan persoonlijk. Het concept dat Grondkansen uitvoert is namelijk uniek, dat biedt veel kansen en flexibiliteit voor de toekomst. Momenteel spelen er in onze maatschappij en politiek verschillende kwesties. Zoals bijvoorbeeld stikstof, duurzame energie en woningbouw. Hier spelen we als Grondkansen goed op in, maar dit biedt geen garantie voor de toekomst. Daarom is in mijn ogen de ambitie voor Grondkansen om zelf ook toekomstgericht te denken. Door vroegtijdig te anticiperen op veranderingen in de maatschappij blijft het mogelijk om op ruimtelijk niveau het beste voor iedereen te bereiken.

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd besteed ik graag met vrienden. Ook ben ik een formule 1 fan in hart en nieren. Ik volg dan ook al de races en het nieuws over de sport op de voet! In het weekend of op een mooie doordeweekse dag maak ik graag een ritje op mijn Ducati Monster, met hier en daar een sporadische tour naar verder weg. Daarnaast heb ik ook een passie voor vliegen en is het ook mijn ambitie om piloot te worden.

 

Neem contact op met Thom van Herk

Wij bellen u

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Laat uw gegevens achter, dan bellen onze specialisten u graag terug.