Frans Grijpma

Vastgoed adviseur, specialist zonnepanelen

‘Ons land staat voor enorme uitdagingen als het gaat om de herbestemming van grond, denk aan voedselvoorziening, wonen, energievoorziening en natuur. Grondkansen weet vaak waar dit gaat gebeuren. Als vastgoed professionals zijn zij in staat om de juiste waarde van de grond te bepalen. Vakkundig en gedegen. Door hun agrarische wortels en kennis van zaken hebben zij een zeer goede reputatie weten op te bouwen.

Als vastgoedspecialist grond werk ik sinds twee jaar voor Grondkansen, een onderneming van de Schep Groep. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en ben werkzaam geweest als projectontwikkelaar. Nu begeleid ik mensen die grond willen verkopen of verhuren en breng hen in contact met interessante partijen die grond willen aankopen of huren. Waar mogelijk werk ik samen met Schep Makelaardij, zo kunnen wij elkaar helpen en versterken. Vroeger begaf ik me al graag tussen boeren en had ik bijbaantjes op boerderijen. Nu heb ik veel contacten met boeren, tuinders en kwekers. Wat ik mooi vind, is om betrokken te zijn bij een nieuwe invulling van het  rondgebruik.

Het is eervol om mensen te ondersteunen die een ingrijpende volgende stap in hun leven gaan zetten.

Ik ben altijd nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag. Wil een boer stoppen vanwege zijn leeftijd, omdat hij geen opvolger heeft of spreekt de uitkoopkans die de gemeente biedt hem aan? Mijn streven is een eerlijke prijs, een goede transactie met de juiste partijen en een correcte afwikkeling van de contracten voor mijn klanten. Als ik terugkijk op de afgelopen tijd ben ik er trots op dat ik met de hulp van collega’s erin ben geslaagd om van maar liefst vijftig grondeigenaren het vertrouwen te krijgen om hun medewerking te verlenen aan een alternatief gebruik van hun grond.

Sneller tot de essentie

Wat ik belangrijk vind, is om mensen onbevooroordeeld tegemoet te treden. Als ik het gesprek open inga, zijn mensen ook transparant naar mij toe en kom je samen sneller tot de essentie. Bij het verkopen van grond gaat het niet alleen om geld. Er komt vaak emotie bij kijken, want de grond is meestal al generaties lang in de familie. Je hebt daarnaast soms te maken met complexe processen op juridisch-fiscaal vlak. Door mijn ervaring als projectontwikkelaar ben ik in staat om dat proces zorgvuldig toe te lichten. Zo kunnen mensen een gefundeerde keuze maken die recht doet aan hun wensen en verwachtingen. Ik vind het fijn om daarin een positieve adviserende rol te spelen.

In mijn vrije tijd speel ik graag rugby. Als team samenwerken, scoren, incasseren en na afloop samen genieten van het resultaat en een glas bier. Dat vind ik mooi. Ik houd ook van wielrennen en samen met mijn gezin steek ik ook veel tijd in onze twee paarden. Zelf rijd ik geen paard maar het verzorgen van die dieren geeft mij veel voldoening.’

Neem contact op met Frans

Wij bellen u

Denkt u eraan om uw grond te verkopen? Een belangrijke beslissing die vaak vragen oproept. Laat uw gegevens achter, dan bellen onze specialisten u graag terug.